0
Cart
HERBATA ZIELONA KUKICHA BIO 60 g - MOYA MATCHA
zł52.90
Tax included
Wysyłka maksymalnie do 24 godzin
Supply
from zł13.90
Display delivery cost
By buying this product you can collect up to
5
loyalty points
.
Your cart will contain total
5
points
that can be converted into a voucher of
zł0.75
.
Bezpieczne płatności
Szybka wysyłka
Darmowa dostawa od 100 zł!
SKŁADNIKI
Zielona herbata kukicha 100%* (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Kukicha to zielona herbata, której skład w całości tworzą gałązki i łodygi liści – te części herbacianych krzewów, których nie znajdziemy w innych herbatach. Stąd też jej nazwa: „kuki w języku japońskim oznacza łodygę lub patyk. Kukicha powstaje przy okazji produkcji innych zielonych herbat kiedy blaszki liści są oddzielane od pozostałych elementów. Jej smak przez to jest zdecydowanie inny: delikatniejszy, słodszy i lekko orzechowy. Dzięki znikomej zawartości kofeiny kukicha świetnie nadaje się do picia dla dzieci, kobiet w ciąży i o późnych porach dnia. Z tego względu jest też, razem z hojichą, często rekomendowaną herbatą w diecie makrobiotycznej. Kukicha posiada też wysoką zawartość relaksującej teaniny. Teanina w liściach w procesie fotosyntezy zmienia się w taniny, które dają „gorzkawy posmak w herbacie. Ponieważ fotosynteza nie zachodziw łodygach, mają one naturalną wysoką zawartość teaniny. Moya Kukicha to najwyższej jakości kukicha, która powstaje w procesie produkcji matchy kiedy liście i łodygi są odseparowywane od arachy (blaszki liści herbaty – półprodukt matchy). W odróżnieniu od zwykłej kukichy jest bardzo delikatnie prażona (dużo krócej niż hojicha). Dzięki temu uzyskuje silniejszy aromat i ciemniejszy żółto-brązowy kolor.ZALECNE SPOŻYCIE I INNE UWAGI
Ilość herbaty: 3g na 250ml
Czas parzenia: 2-3 min.
Temperatura parzenia: 80-90 CZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Zielona herbata kukicha 100%* (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Kukicha to zielona herbata, której skład w całości tworzą gałązki i łodygi liści – te części herbacianych krzewów, których nie znajdziemy w innych herbatach. Stąd też jej nazwa: „kuki w języku japońskim oznacza łodygę lub patyk. Kukicha powstaje przy okazji produkcji innych zielonych herbat kiedy blaszki liści są oddzielane od pozostałych elementów. Jej smak przez to jest zdecydowanie inny: delikatniejszy, słodszy i lekko orzechowy. Dzięki znikomej zawartości kofeiny kukicha świetnie nadaje się do picia dla dzieci, kobiet w ciąży i o późnych porach dnia. Z tego względu jest też, razem z hojichą, często rekomendowaną herbatą w diecie makrobiotycznej. Kukicha posiada też wysoką zawartość relaksującej teaniny. Teanina w liściach w procesie fotosyntezy zmienia się w taniny, które dają „gorzkawy posmak w herbacie. Ponieważ fotosynteza nie zachodziw łodygach, mają one naturalną wysoką zawartość teaniny. Moya Kukicha to najwyższej jakości kukicha, która powstaje w procesie produkcji matchy kiedy liście i łodygi są odseparowywane od arachy (blaszki liści herbaty – półprodukt matchy). W odróżnieniu od zwykłej kukichy jest bardzo delikatnie prażona (dużo krócej niż hojicha). Dzięki temu uzyskuje silniejszy aromat i ciemniejszy żółto-brązowy kolor.ZALECNE SPOŻYCIE I INNE UWAGI
Ilość herbaty: 3g na 250ml
Czas parzenia: 2-3 min.
Temperatura parzenia: 80-90 CZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
MOYA MATCHA
B2_14173
Related Products ( 16 other products in the same category )
chat
Comments (0)
No customer reviews for the moment.