0
Koszyk
HERBATA BIAŁA PAI MU TAN BIO 100 g - ECOBLIK
38,94 zł
Brutto
Wysyłka maksymalnie do 24 godzin
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni
Dostawa
od 12,90 zł
Wyświetl koszt wysyłki
Kupując ten produkt możesz zebrać
3
punktów lojalnościowych
.
Twój koszyk będzie zawierał
3
punktów
Punkty możesz wymienić na kod rabatowy
0,45 zł
.
Bezpieczne płatności
Szybka wysyłka
Darmowa dostawa od 250 zł!
SKŁADNIKI
Herbata PAI MU TAN* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Pai Mu Tan to jedna z najbardziej klasycznych oraz najlepszych białych herbat. Pochodzi z Fujianu, południowo-wschodniej prowincji Chin. Pai Mu Tan stanowi mieszankę młodych listków oraz pączków krzewu da bai, a także shui xian bai. Zbiorów dokonuje się na początku wiosny - w marcu i kwietniu, a zadanie to wymaga dużej ostrożności – należy uważać, aby nie uszkodzić delikatnych gałązek herbaty. Nazwa Pai Mu Tan, czyli Biała Piwonia, wzięła się od podobieństwa pąków i listków mieszanki do tego popularnego kwiatu.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Pai Mu Tan jest dobrą propozycją dla osób, które dopiero poznają świat herbat – jest łatwa w przygotowaniu i nie wymaga tak restrykcyjnych wytycznych, jak pozostałe rodzaje herbaty. Biała Piwonia pozwala wręcz na eksperymentowanie zarówno z temperaturą wody, jak i z czasem zaparzania. Ważne jedynie, by nie zalewać liści i pąków wrzątkiem, a wodą o temperaturze 70-90*C. Na filiżankę 200ml zaleca się 1-2 łyżeczki listków Pai Mu Tan. Czas parzenia należy dostosować do indywidualnych upodobań: 1-7 minut – w zależności od tego, jak mocny napar chcemy uzyskać. Następnie należy odcedzić liście oraz pąk i cieszyć się filiżanką doskonałej herbaty.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu
Herbata PAI MU TAN* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Pai Mu Tan to jedna z najbardziej klasycznych oraz najlepszych białych herbat. Pochodzi z Fujianu, południowo-wschodniej prowincji Chin. Pai Mu Tan stanowi mieszankę młodych listków oraz pączków krzewu da bai, a także shui xian bai. Zbiorów dokonuje się na początku wiosny - w marcu i kwietniu, a zadanie to wymaga dużej ostrożności – należy uważać, aby nie uszkodzić delikatnych gałązek herbaty. Nazwa Pai Mu Tan, czyli Biała Piwonia, wzięła się od podobieństwa pąków i listków mieszanki do tego popularnego kwiatu.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Pai Mu Tan jest dobrą propozycją dla osób, które dopiero poznają świat herbat – jest łatwa w przygotowaniu i nie wymaga tak restrykcyjnych wytycznych, jak pozostałe rodzaje herbaty. Biała Piwonia pozwala wręcz na eksperymentowanie zarówno z temperaturą wody, jak i z czasem zaparzania. Ważne jedynie, by nie zalewać liści i pąków wrzątkiem, a wodą o temperaturze 70-90*C. Na filiżankę 200ml zaleca się 1-2 łyżeczki listków Pai Mu Tan. Czas parzenia należy dostosować do indywidualnych upodobań: 1-7 minut – w zależności od tego, jak mocny napar chcemy uzyskać. Następnie należy odcedzić liście oraz pąk i cieszyć się filiżanką doskonałej herbaty.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu
ECOBLIK
B2_13766
Podobne produkty ( 16 produktów w tej samej kategorii )
chat
Komentarze (0)
Na razie nie dodano żadnej recenzji.