0
Koszyk
HERBATA ZIELONA GENMAICHA Z RYŻEM BIO 60 g - MOYA MATCHA
65,69 zł
Brutto
Wysyłka maksymalnie do 24 godzin
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni
Dostawa
od 14,90 zł
Wyświetl koszt wysyłki
Kupując ten produkt możesz zebrać
6
punktów lojalnościowych
.
Twój koszyk będzie zawierał
6
punktów
Punkty możesz wymienić na kod rabatowy
0,90 zł
.
Bezpieczne płatności
Szybka wysyłka
Darmowa dostawa od 250 zł!
SKŁADNIKI
Zielona herbata genmaicha 50%*, brązowy ryż 50%* (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Genmaicha to wysokiej jakości zielona herbata sencha połączona z ziarenkami prażonego ryżu („genmai). Ryż jest specjalnie namaczany i parzony zanim zostaje wysuszony i poddany prażeniu. Połączenie naparu z liści senchy i ryżu daje genmaichy charakterystyczny orzeźwiający, delikatnie orzechowy smak, mocny aromat i rdzawo-zielony kolor. Genmaicha była przez wieki uważana w Japonii za napój dla osób najbiedniejszych, których nie było stać na picie samej senchy. Dodany ryż, zwiększał objętość herbaty i nadawał jej dodatkowego aromatu. Z czasem genmaicha stała się popularna wśród wszystkich warstw społecznych w Japonii a potem na całym świecie gdzie zyskała przydomek „popcorn tea (prażone ziarnka ryżu przypominały bowiem z daleka prażoną kukurydzę). W Japonii genmaichę często piją mnisi w trakcie długich okresów postów. Poprzez relatywnie niską zawartość senchy (50%) to herbata o dość niskiej zawartości kofeiny. Jest za to ceniona za wysoką zawartość minerałów (magnezu, wapnia i potasu). Ze względu na jej działania wspomagające układ trawienny tradycyjnie podaje się ją do posiłków.ZALECNE SPOŻYCIE I INNE UWAGI
Ilość herbaty: 3g na 250ml
Czas parzenia: 2-3 min.
Temperatura parzenia: 70-80 CZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Po otwarciu przechowywać w lodówce
Zielona herbata genmaicha 50%*, brązowy ryż 50%* (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS
Genmaicha to wysokiej jakości zielona herbata sencha połączona z ziarenkami prażonego ryżu („genmai). Ryż jest specjalnie namaczany i parzony zanim zostaje wysuszony i poddany prażeniu. Połączenie naparu z liści senchy i ryżu daje genmaichy charakterystyczny orzeźwiający, delikatnie orzechowy smak, mocny aromat i rdzawo-zielony kolor. Genmaicha była przez wieki uważana w Japonii za napój dla osób najbiedniejszych, których nie było stać na picie samej senchy. Dodany ryż, zwiększał objętość herbaty i nadawał jej dodatkowego aromatu. Z czasem genmaicha stała się popularna wśród wszystkich warstw społecznych w Japonii a potem na całym świecie gdzie zyskała przydomek „popcorn tea (prażone ziarnka ryżu przypominały bowiem z daleka prażoną kukurydzę). W Japonii genmaichę często piją mnisi w trakcie długich okresów postów. Poprzez relatywnie niską zawartość senchy (50%) to herbata o dość niskiej zawartości kofeiny. Jest za to ceniona za wysoką zawartość minerałów (magnezu, wapnia i potasu). Ze względu na jej działania wspomagające układ trawienny tradycyjnie podaje się ją do posiłków.ZALECNE SPOŻYCIE I INNE UWAGI
Ilość herbaty: 3g na 250ml
Czas parzenia: 2-3 min.
Temperatura parzenia: 70-80 CZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Po otwarciu przechowywać w lodówce
MOYA MATCHA
B2_14171
Podobne produkty ( 16 produktów w tej samej kategorii )
chat
Komentarze (0)
Na razie nie dodano żadnej recenzji.