0
Cart
HERBATA CZARNA WAKOUCHA BIO 60 g - MOYA MATCHA
zł65.69
Tax included
Wysyłka maksymalnie do 24 godzin
Lowest price in the last 30 days
Supply
from zł12.90
Display delivery cost
By buying this product you can collect up to
6
loyalty points
.
Your cart will contain total
6
points
that can be converted into a voucher of
zł0.90
.
Bezpieczne płatności
Szybka wysyłka
Darmowa dostawa od 100 zł!
SKŁADNIKI
herbata czarna wakoucha* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Smak tej czarnej herbaty liściastej jest wyrafinowany, delikatnie kwiatowy z wyczuwalnymi nutami miodu i przypraw.
Słowo „kou-cha tłumaczy się jako „herbatę o kolorze karmazynu. To określenie wakoucha zawdzięcza miękkiej japońskiej wodzie, którą susz barwił na odcień ciemnej czerwieni z domieszką błękitu. Również dlatego w przeszłości była ona nazywana herbatą czerwoną. Po zaparzeniu wodą o średniej twardości, bardziej typową dla krajów Europy, napar z wakouchy nabiera intensywnego koloru ciemnego bursztynu.
Moya Wakoucha pochodzi z regionu Mie na wyspie Honsiu.
Czarna herbata wakoucha sprawdzi się jako towarzyszka posiłków oraz deserów, których słodycz przełamie swoim smakiem.
Jak każda czarna herbata, także wakoucha po zbiorach jest suszona, a następnie poddawana procesowi fermentacji, co odróżnia ją od herbaty zielonej. Wynikiem tego procesu jest jej ciemny kolor, lekko ziemisty smak i niższa zawartość kofeiny niż na przykład w zielonej senchy.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
3 g herbaty wsypać do filiżanki i zalać 150 ml wody o temperaturze 90-95 stopni Celsjusza. Czas parzenia: 3-4 minuty.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
herbata czarna wakoucha* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Smak tej czarnej herbaty liściastej jest wyrafinowany, delikatnie kwiatowy z wyczuwalnymi nutami miodu i przypraw.
Słowo „kou-cha tłumaczy się jako „herbatę o kolorze karmazynu. To określenie wakoucha zawdzięcza miękkiej japońskiej wodzie, którą susz barwił na odcień ciemnej czerwieni z domieszką błękitu. Również dlatego w przeszłości była ona nazywana herbatą czerwoną. Po zaparzeniu wodą o średniej twardości, bardziej typową dla krajów Europy, napar z wakouchy nabiera intensywnego koloru ciemnego bursztynu.
Moya Wakoucha pochodzi z regionu Mie na wyspie Honsiu.
Czarna herbata wakoucha sprawdzi się jako towarzyszka posiłków oraz deserów, których słodycz przełamie swoim smakiem.
Jak każda czarna herbata, także wakoucha po zbiorach jest suszona, a następnie poddawana procesowi fermentacji, co odróżnia ją od herbaty zielonej. Wynikiem tego procesu jest jej ciemny kolor, lekko ziemisty smak i niższa zawartość kofeiny niż na przykład w zielonej senchy.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
3 g herbaty wsypać do filiżanki i zalać 150 ml wody o temperaturze 90-95 stopni Celsjusza. Czas parzenia: 3-4 minuty.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
MOYA MATCHA
B2_23269
Related Products ( 16 other products in the same category )
chat
Comments (0)
No customer reviews for the moment.