HERBATA CZARNA WAKOUCHA BIO 60 g - MOYA MATCHA

HERBATA CZARNA WAKOUCHA BIO 60 g - MOYA MATCHA

zł65.69
Tax included

View price history

Lowest price in the last 30 days

Wysyłka maksymalnie do 24 godzin
Dostępne w magazynie
Supply from zł12.90
Display delivery cost

redeem
By buying this product you can collect up to 6 loyalty points . Your cart will contain total 6 points that can be converted into a voucher of zł0.90 .


 

Bezpieczne płatności

 

Szybka wysyłka

 

Darmowa dostawa od 100 zł!

SKŁADNIKI
herbata czarna wakoucha* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Smak tej czarnej herbaty liściastej jest wyrafinowany, delikatnie kwiatowy z wyczuwalnymi nutami miodu i przypraw.
Słowo „kou-cha tłumaczy się jako „herbatę o kolorze karmazynu. To określenie wakoucha zawdzięcza miękkiej japońskiej wodzie, którą susz barwił na odcień ciemnej czerwieni z domieszką błękitu. Również dlatego w przeszłości była ona nazywana herbatą czerwoną. Po zaparzeniu wodą o średniej twardości, bardziej typową dla krajów Europy, napar z wakouchy nabiera intensywnego koloru ciemnego bursztynu.
Moya Wakoucha pochodzi z regionu Mie na wyspie Honsiu.
Czarna herbata wakoucha sprawdzi się jako towarzyszka posiłków oraz deserów, których słodycz przełamie swoim smakiem.
Jak każda czarna herbata, także wakoucha po zbiorach jest suszona, a następnie poddawana procesowi fermentacji, co odróżnia ją od herbaty zielonej. Wynikiem tego procesu jest jej ciemny kolor, lekko ziemisty smak i niższa zawartość kofeiny niż na przykład w zielonej senchy.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
3 g herbaty wsypać do filiżanki i zalać 150 ml wody o temperaturze 90-95 stopni Celsjusza. Czas parzenia: 3-4 minuty.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
MOYA MATCHA
B2_23269

Related Products ( 16 other products in the same category )

chat Comments (0)
No customer reviews for the moment.

New Account Register

Already have an account?
Log in instead Or Reset password