• On sale!

Kawa Kenia AA TOP

zł44.90
Tax included

View price history

Wysyłka do 4 dni roboczych

Jedna z najbardziej cenionych kaw na świecie o wspaniałym aromacie i intensywnym smaku - kenijska arabika o ziarnach klasy AA. Oprócz intensywnego smaku kawy dominuje kilka kuszących aromatów: owoców tropikalnych, kwiatów, wiśni oraz klonu. W połączeniu ze słodkim aromatem jaśminu, moreli i orzeźwiających ziół tworzy mieszankę, której nie można się oprzeć.

Opakowanie
Ziarno:
Dostępne w magazynie
Supply from zł13.90
Display delivery cost

redeem
By buying this product you can collect up to 4 loyalty points . Your cart will contain total 4 points that can be converted into a voucher of zł0.60 .


 

Bezpieczne płatności

 

Szybka wysyłka

 

Darmowa dostawa od 100 zł!

Region: Muchagara, Kirinyaga District
Gatunek: 
Arabica 100% - SL34, SL28
Zbiory: 
listopad - grudzień

Metoda pozyskiwania: na mokro
Wysokość upraw: 
1700 - 1800 m n.p.m.

Profil palenia: średnie
Smak: nuty moreli, owoców tropikalnych, kwiatów, klonu, wiśni
Aromat: nuty jaśminu, moreli, ziół
Body/cielistość: umiarkowane
Kwasowość
średnia

Kraj: Kenia

Kenia to kraj który jest znany z kaw o bardzo wysokiej jakości. Jest to możliwe ze względu na idealne warunki klimatyczne  (odpowiednia temperatura i stosunkowo duże opady), żyzne wulkaniczne gleby, a także stabilny i dobrze zarządzany system skupu ziaren i klasyfikacji ich jakości.  Najbardziej prestiżową kawą z Kenii jest odmiana arabiki o nazwie SL34, a więc kawa którą Państwu oferujemy.

Arabica Kenia AA to gwarancja bogatego smaku, przepełnionego intensywnymi, soczystymi afrykańskimi akcentami. Mocna, wytrawna o owocowym bardzo przyjemnym posmaku. Bogaty bukiet, wysoka kwasowość, doskonale zharmonizowana, bardzo orzeźwiająca i pobudzająca - właśnie taka jest kenijska kawa.

Kenijskie ziarna charakteryzują się znakomitym aromatem i smakiem. Ich uprawa na dużych wysokościach powoduje, że kawowce rosną na nich wolniej, niż na terenach nizinnych, co znacząco wydłuża czas ich dojrzewania. Z tego też względu Kenia AA jest zbierana ręcznie, metodą wybiórczą, która  pozwala na selektywny zbiór tylko najbardziej dojrzałych owoców. Tak zebrane, najlepsze ziarna oczyszczane są krystalicznie czystą wodą, a następnie suszone w upalnym, afrykańskim słońcu, które w powolnym procesie wydobywa z nich to co najlepsze. Po przesortowaniu ziaren kawa trafia do palarni na całym świecie. 

KKAA250

Specific References

ean13
5905342639084

New Account Register

Already have an account?
Log in instead Or Reset password