Kawa Indie Monsooned Malabar AA

zł37.90
Tax included

View price history

Lowest price in the last 30 days

Indie Monsooned Malabar AA to kawa ziarnista 100% arabika. Charakterystyczny smak zawdzięcza procesowi monsunowania. Wyczuwalne w tej Indyjskiej kawie nuty smakowe to czekolada, karmel, tytoń, dym oraz prażone orzechy. 

Opakowanie
Ziarno:
Dostępne w magazynie
Supply from zł13.90
Display delivery cost

redeem
By buying this product you can collect up to 3 loyalty points . Your cart will contain total 3 points that can be converted into a voucher of zł0.45 .


 

Bezpieczne płatności

 

Szybka wysyłka

 

Darmowa dostawa od 100 zł!

Kraj pochodzenia: Indie
Region: Karnataka, Western Ghats
Gatunek: Arabica - Catimor
Zbiory: październik - luty
Metoda pozyskiwania: na mokro
Wysokość upraw: 1100 - 1200 m n.p.m.
Profil palenia: średnie
Smak: czekolady, przypraw, prażonych orzechów
Aromat: wyczuwalne nuty karmelu, tytoniu, dymu
Body/cielistość: umiarkowane
Kwasowość: niska

Indie to kraj południowej Azji. Znajduje się on na piątym miejscu pod względem światowej produkcji kawy ziarnistej. To również miejsce, gdzie charakterystyczne są trwające kilka tygodni pory monsunowe. To one odpowiadają za specyficzny i niepowtarzalny smak i aromat prezentowanej kawy ziarnistej, którego nie znajdziemy w ziarnach kawy z innych regionów świata.Kawa ziarnista Monsooned Malabar AA pochodzi z regionu Malabar. Pora deszczowa oraz idealne zacienienie w tym rejonie sprawiają, że warunki do wzrostu krzewów kawowych są idealne. Kawowce rosną na wysokości 1100-1200 m n.p.m.Ziarna kawy India Monsooned Malabar podlegają procesowi monsunowania. Proces ten jest związany z tradycją. W dawnych czasach transport kawy do Europy trwał kilka miesięcy. Była ona przewożona drogą morską drewnianymi statkami. Podczas tego transportu jej ziarna naturalnie przesiąkały wilgocią co powodowało, że uzyskiwała charakterystyczną barwę i walory smakowe. Przez wiele lat Europejczycy przyzwyczaili się do tego wyjątkowego smaku. Monsunowanie to proces zastępczy. Polega na wystawieniu ziaren kawy na działanie wilgotnego powietrza (w porze monsunowej) i następnie na przeczesywaniu grabiami. To wszystko sprawia, że kawa z Indii to wyrafinowany i elegancki prezent, który doceni każdy miłośnik oryginalnej i aromatycznej kawy.

KIMMAA250

Specific References

ean13
5905342639343

New Account Register

Already have an account?
Log in instead Or Reset password